Henkilökunta

Rally-Toko koulutusohjaaja ( 2011 alk.)
Rally-Toko koetoimitsija ( 2011 alk.)
Rally-Toko tuomari ALO (2012-2014)
Ylituomari 1 (2014) & (2020)
*järjestänyt ensimmäiset Pohjois-Suomen Rally-Tokokisat 4.9.11, kisoja vuosittain Koiratiimi ry:llä.
*kisannut lajissa vuosina 2011-2018

Toko koulutusohjaaja
Toko liikkeenohjaaja
Toko koetoimitsija
*järjestänyt kisoja 2010-2017

Nose Work koulutusohjaaja
Nose Work hajutestaaja
Nose Work koetoimitsija
*hajustestejä 2017 alk.

Luonnetesti koetoimitsija
*2012 alk.

Yksityinen koirankouluttaja alk. 2007
Yhdistyksissä koirankouluttaja alk. 2003

Mira Elfving – Tervo
Minun Koirani:  

Saksanpaimenkoira Kikka,
Rottweiler Nita,
kk. Unkarinvizsla Dana
Pitkäkarvaiset colliet Sheena, Tara, Saimi, Diva,
Kultainennoutaja Auni, Kiara, Kukka

Lisäksi meillä ovat vierailleet omat kasvatit (colliet 5 pentueellista, rottweilerit 1 pentueellinen) sekä lyhytkarvainen collie Sini että manchesterinterrieri Viivi.

Mira

p. 044 5355 911 ma-pe puhelintunti klo 12-13 (whatsup klo 9-21)

Kultainennoutaja Auni on ollut kisakoirani jo syntymävuodesta lähtien (2010). Auni on saavuttanut koulutustunnukset Tokosta TK1 ja TK2, Rally-Tokosta RTK1, RTK2, RTK3, RTk4. Kisannut mestariluokassa. Nose Workissa ep.harjoitus kilpailuissa ennen lajin virallistamista 2020.

Kuka minä olen?  Mira Elfving: Olen nelikymppinen koiraharrastaja Oulusta. Olen toiminut koiraharrastuksessa mukana 2000 luvulta lähtien. Aloitin Raahessa, josta muuton myötä siirryin Ouluun. Kisannut sekä Tokossa, että Rally-Tokossa usealla eri rotuisella koiralla.  Olen saanut olla huikeiden opettajien opissa vuosien varrella (spesiaali kiitokset Anulle ja Sirjalle) . Hyvä kouluttaja ei sano koskaan olevansa valmis, vaan haluaa kehittää itseään koko ajan. Samalla etsien uusia koulutusmetodeita, tutkien ja ennen kaikkea pitäen mielen avoimena. Kuuntelemisen, ymmärtämisen, tukemisen taitoa tarvitaan myös koirankoulutuksessa. Koirat ovat yksilöitä, ja kouluttaminen lähtee aina yksilöstä.

Yhdistyksissä olen ollut koirien koulutusohjaaja 2003 vuodesta lähtien. Olen toiminut Kiimingin Koiraharrastajat ry sekä Koiratiimi ry perustaja jäsenenä, että hallituksen puheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitajina eri vuosina. Tällä hetkellä teemme tiiviisti yhteistyötä Koiratiimi ry kanssa, jotta voimme tarjota niitä kisoja sekä kokeita mitä asiakkaamme tarvitsevat. Olemme solmineet yhteistyösopimuksen Koiratiimi ry kanssa. Kaikki asiakkaamme saavat osallistua virallisiin kilpailuihin jäsenhinnalla. Pidämme myös useamman kerran vuodessa erilaisia epävirallisia tapahtumia.

Koulutuksemme on aina perustunut ja tulee aina perustumaan positiiviseen vahvistamiseen. Koira haluaa itse tehdä toiminnon eikä pakkoa käytetä tunneillamme ollenkaan. Suosimme naksutinta sen tarkan ajoituksen vuoksi, mutta se ei ole pakollinen. Tuemme oppimista mm. ennen kurssia luettavilla artikkeleillä, joissa käsitellään mm. teorialla koiran oppimisesta. Artikkelit on koottu Suomen Eläinkoulutuskeskuksen opintojemme perusteella.

 

Asiakkaat merkitsevät pienelle koirakoululle todella paljon. Haluamme kuulla heistä koulutukseen jälkeenkin, innostamme harrastamaan ja kilpailemaan (palkitsemme joka vuosi kisaajia) oman koiran kanssa. On myös tärkeää kuunnella, mitä asiakkaat ovat mieltään saadusta koulutuksesta. Olemme keränneet 2007-2017 välisenä aikana yhteensä 2501 kpl (tilanne 31.8.17) palautteita.  Anna palautetta meille!

Päälajimme on Rally-toko. Itse hurahdin 2011 lajiin, jolloin kisasin ensimmäisen kerran lajissa Kirkkonummella. Ensimmäisten pohjois-suomalaisten joukossa. Järjestimme ensimmäiset Pohjois-Suomen kisat 4.9.2011. Kouluttauduin pian koulutusohjaajaksi (2011) sekä tuomariksi (ALO) -> 2014. Vuodet ovat olleet lajin parissa antoisia ja toivon monta monta vuotta lisää 🙂 Uuteen ylituomarikoulutukseen olen liittynyt 2014. Kultainennoutajani kisaa ylimmässä luokassa eli mestariluokassa. Toivottavasti saamme keitellä valiokahveja tulevaisuudessa 🙂 Koetoimitsijana toimimesta olen pitänyt erityisesti ja olen toiminut 2010 vuodesta lähtien järjestäen Toko sekä Rally-Tokokokeita Oulun alueella. On upeaa nähdä omien oppilaiden menestyvän kokeissa sekä huomaavan heistä tulleen taitavia kouluttajia niin omien koirien kuin omien ryhmäläisten kouluttajina .

 

Juha

Henkilökunta


Rally-Toko koetoimitsija 
Nose Work koetoimitsija

Olen harrastanut saksanpaimenkoirien kanssa hakua, jälkeä, tottelevaisuutta. Nyttemmin tutustunut myös Rally-Tokoon sekä Nose Work:n. Nuorimman kultaisennoutajan kanssa viime kesänä aloiteltu myös vepetreenejä. 

Kouluttautumistani jatkan aktiivisesti. 

Juha  Tervo
Minun Koirani:  

Saksanpaimenkoirat Kikka, Seri, Anu, Luka
Kultainennoutaja KukkaKikka ja Kukka

Muut kouluttajana toimineet Outi Meriruoko, Ansku Kumpumäki, Mari Jääskeläinen, Sara Kamula,